Schoolsoft

Schoolsoft är vår plattform för att digitalt kommunicera med er vårdnadshavare. I Schoolsoft hittar ni information, ni frånvaro anmäler era barn samt lägger in omsorgstider för fritidshemmet och förskola. De äldre elevernas IUP finner ni även i Schoolsoft.

Vilket är mitt användarnamn som förälder?
Varje elev har ett användarnamn i Schoolsoft, som generellt består av de 3 första bokstäverna i förnamnet och 3 första i efternamnet. I enstaka fall kommer det till en siffra efter detta. Ni som föräldrar har samma som ert/era barn, det som skiljer era konton åt är lösenordet. Ni har alltså samma användarnamn men olika lösenord.
Är ni osäkra på användarnamnet klicka på denna länk och följ instruktionen.

Vad gör jag om jag glömt mitt lösenord?
Det är enkelt följ bara denna länk och följ instruktionerna, Men du behöver ange rätt användarnamn. Är du osäker på användarnamnet, se punkten ovan.

Har jag olika konton för mina barn?
Nej, däremot kan ni använda de olika barnens användarnamn när du loggar in. När du är inloggad kommer du åt alla dina barns uppgifter.

Finns det en app?
Ja, det finns det. Men för att komma åt appen måste du först logga in på webbsidan och bocka i att du vill använda appen i dina inställningar.

Kan jag lägga in samma omsorgstider på mina barn?
Ja, det kan du, längst ner i tidändringsformuläret bockar du för de syskon som ska få samma tider.

Kan jag inte se och lägga in mina omsorgstiderna i appen?
Jovisst kan du det, klicka på Schoolsoft längst ner i högerhörnet. För att sedan klicka på Närvaromenyn, där hittar du mina tider.

Jag får ett felmeddelande när jag ska uppdatera mina uppgifter, hur gör jag?
I flera fall har vårdnadshavare fått ett felmeddelande att telefonnumret har fel format. I dessa har det visat sig att det har funnits ett mellanslag innan numret. I numret får det finnas mellanslag och bindestreck men inte i början. Så radera mellanslaget innan telefonnumret så ska det fungera.

Får skolan enligt GDPR verkligen lagra mina uppgifter och mina barns uppgifter i Schoolsoft?
Ja, skolan har rätt att använda sig av en IT-plattform för att hantera alla skolans uppgifter. Schoolsoft ser till att uppgifterna är säkra mot obehörigt intrång. Systemet har full transparens, såvida att vi lagrar bara sådana uppgifter som också ni kan se.

Vem är ansvarig att mina adresser och telefonnummer är korrekta i Schoolsoft?
Det är viktigt att alla uppgifter är korrekta, får att skolan kan behöva kontakta er. Ni vårdnadshavare går därför in och uppdaterar era egna uppgifter så snart de har förändrats.

Vilken starttid skall jag sätta för fritids?
Sätt alltid den tid ni lämnar på morgonen, sen räknar systemet bort skoltiden.

Om mitt barn skall vara ledigt vad skriver jag då?
Då skriver ni ”Ledig” som kommentar och låter tidsrutan vara tom. Om det skulle vara så att ni behöver omsorg den aktuella dagen behöver ni först radera kommentaren och spara, för att sedan skriva in tiden.

Kan jag gå in under dagen och ändra vem som ska hämta?
Ja, det är jättebra om ni ändrar till aktuell information.

Lathund för vårdnadshavare

Till Schoolsoft